موضوعات وبسایت : زیبایی، پزشکی و سلامت
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی
تست شخیصت شناسی

عوارض مزوتراپی مو چیست

عوارض مزوتراپی مو چیست

نویسنده : رضا قربانی | زمان انتشار : 04 اسفند 1399 ساعت 11:17

امروزه ریزش مو به موضوعی نگران کننده در میان خانم ها و آقایان تبدیل شده است. روش های بسیاری مانند: مزوتراپی Mesotherapy، پی آر پی PRP، استفاده از محلول ماینوکسیدیل و غیره برای رفع این مشکل وجود دارد. الگو و میزان ریزش مو در مردان و زنان متفاوت بوده و شامل کم پشت شدن مو، عقب رفتن خط پیشانی و ریزش موی منقطع می باشد. 

تست شخیصت شناسی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

ریزش مو ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد. عوامل ارثی یا تاثیر ژن بر ریزش مو، بارداری، کاهش گردش خون در پوست سر، استرس، تغذیه ناسالم، عدم تعادل هورمونی مانند تولید بیش از حد هورمون DHT، بالا رفتن سن، بیماری، کمبود مواد مغذی بدن و غیره از فاکتور های اصلی ریزش مو می باشند. ریزش مو را می توان با دارو و روش های ترمیم مو درمان کرد. با این حال مصرف داروهای طبیعی و داشتن رژیم غذایی سالم نسبت به سایر روش ها مناسب تر می باشد. مزوتراپی بر سایر عوامل ریزش مو غلبه کرده و علاوه بر کاهش ریزش مو باعث تحریک رشد مو های جدید نیز می شود.


مزوتراپی چیست ؟

اصطلاح مزوتراپی اولین بار توسط دکتر میشل پیستور Dr. Michel Pistor در سال 1958 به کار برده شد. دکتر میشل از این روش به عنوان تسکین دهنده درد برای درمان بیماری های روماتولوژی، عفونی و بیماری های عروقی استفاده کرد. دکتر لیونل بیسون Dr. Lionel Bissoon این تکنیک را در فرانسه فرا گرفته و بعداً آن را در آمریکا رواج داد. مزوتراپی کاربردهای بسیاری به ویژه در از بین بردن چربی و سلولیت و درمان ریزش مو که اخیراً مورد توجه جهانیان قرار گرفته است دارد.

مزوتراپی یک روش غیر تهاجمی و غیر جراحی است که برای بازگرداندن حجم و درخشندگی موها استفاده می شود. این روش شامل تزریق مواد دارویی، اسیدهای آمینه، ویتامین ها و موارد دیگر به لایه اپیدرمی پوست می باشد. مواد تزریق شده باعث تحریک لایه مزودرم و رشد موهای جدید می شوند.

در اصل مزوتراپی بر اساس این واقعیت است که بیشتر مشکلات ریزش مو به دلیل عدم تعادل هورمونی در اطراف فولیکول های مو (مانند DHT)، کمبود مواد مغذی مناسب که به سلامت مو کمک می کند و گردش خون در پوست سر ایجاد می شود.

sacmezoterapi.jpg

محلول مزوتراپی که به پوست سر تزریق می شود، حاوی ترکیبی از مواد شیمیایی خاص مانند ویتامین ها، کو آنزیم ها و اسیدهای آمینه است که براساس نیاز و شرایط بیمار نوع و میزان آنها مشخص می شود. مواد مورد استفاده برای مزوتراپی را به دو دسته مواد اصلی (که توسط FDA تأیید می شوند) و مواد مکمل یا جزئی طبقه بندی می شوند. مزوتراپی همچنین به تعادل هورمونی کمک کرده و باعث تحریک رشد مو های سالم و جدید می شود. هم زنان و هم مردان می توانند از این روش استفاده کنند. مزوتراپی باعث افزایش گردش خون در پوست سر، تأمین مواد مغذی، کاهش سرعت کوچک شدن فولیکول ها و تحریک رشد مو می شود.


آیا مزوتراپی مو دارای عوارض زیادی است ؟

در صورتیکه برای انجام مزوتراپی موی سر به یک پزشک متخصص و با تجربه مراجعه کرده و از داروهای تزریقی استادارد استفاده کنید این روش هیچ عارضه جانبی نداشته یا دارای عوارض و خطرات بسیار اندک می باشد. که اکثر این عوارض موقتی بوده و به سرعت از بین می روند. برخی از عوارض جانبی گزارش شده عبارتند از:

• سردرد: سردرد نیز یکی از عوارض احتمالی مزوتراپی است که یک روز پس از عمل مزوتراپی از بین می رود.

• حساسیت: در صورتیکه فرد به محلول تزریقی مزوتراپی حساسیت داشته باشد، علائم حساسیت پس از تزریق در فرد به وجود خواهد آمد. اما معمولا در اکثر موارد پزشک فرد مراجعه کننده را معاینه می کند تا مطمئن شود به ترکیبات مزوتراپی حساسیت ندارد.

• تورم و کبودی: این روش چون با تزریق یکسری ترکیبات خاص به پوست سر انجام می شود بنابراین مانند تزریقات دیگر احتمال ایجاد کبودی و تورم در منطقه تزریق وجود دارد که 3 تا 4 ساعت پس از تزریق از بین می رود.

• عفونت: یکی دیگر از عوارض جانبی مزوتراپی که به ندرت اتفاق میافتد عفونت می باشد که حتی برای یک تزریق ساده هم ممکن است به وجود آید.

• قرمزی و حالت تهوع

• خارش و کبودی

• برجستگی در محل تزریق

• لکه های تیره پوست

• راش

همانطور که در بالا گفته شد مزوتراپی دارای عوارض بسیار جزئی می باشد که به ندرت اتفاق میافتند یا در صورت وقوع سریع از بین می روند. مزوتراپی موی سر تاکنون باعث آسیب حاد و عمومی نشده و روشی ایمن می باشد.

مزوتراپی روشی بدون درد می باشد، اما در صورتیکه از سوزن می ترسید می توانید برای تزریق محلول مزوتراپی از دستگاه های فاقد سوزن که تاثیرشان کمتر است استفاده کنید.


آیا مزوتراپی گزینه ی مناسبی برای درمان ریزش مو است ؟

فقط پزشک می تواند مشخص کند که بهترین روش برای رفع ریزش مو و تحریک رشد مجدد مو کدام است. شکی نیست که اثرات مزوتراپی مانند: افزایش گردش خون و حذف هورمون DHT در پوست سر می تواند مفید باشد. اگر این روش با سایر روش های درمانی همچون کاشت مو استفاده شود بسیار موثرتر می باشد.

اگر شما هم قصد انجام کاشت مو و یا سایر روش های کمکی مانند مزوتراپی مو جهت افزایش رشد موهای خود و جلوگیری از ریزش آن را دارید می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران مرکز زیبایی نهران بیوتی در ارتباط باشید.


آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر