مواد غذایی غضروف ساز به استحکام استخوانهای شما هم کمک میکنند. به این ترتیب شما با خوردن غذاهای غضروف سار، زندگی شاداب تر و تحرک بیشتری خواهید داشت. با استفاده از خوردن این نوع غذاها و همچنین دور کردن سبک زندگی ناسالم، بیماریهای شایع و همچنین ورزش کردن میتوانید تمام طول عمر را به سلامتی بگذرانید.
چرا مواد غذایی غضروف ساز هستند؟
از جمله اسید امینه هایی که بدن شما آن را به عنوان ترمیم کننده غضروف استفاده میکند، لیزین است. لیزین علاوه بر نقش مهمی که در غضروف سازی دارد به جذب کلسیم و همچنین تولید کلاژن برای بازسازی بافتهای ترمیم دیده نیز کمک میکند. به این دلیل است که شما در مصرف مواد غذایی غضروف ساز، با یک تیر چند هدف را خواهید زد، استخوانهای سالمتر، غضروف قویتر و در نهایت پوست کشیدهتر.
آسیبهای غضروفی از جمله مشکلاتی شایعی است که این روزها گریبان خیلیها را گرفته و زمین گیرشان کرده است. آسیب غضروفی در ناحیههای خاصی همانند زانوها بسیار زیاد است. مشکلات زانو نه تنها در افرادی که ورزش کافی ندارند، بلکه در میان ورزشکاران هم دیده میشود.
به همین دلیل است که شما نه تنها با ورزش کردن بلکه مصرف کردن مواد غذایی غضروف ساز باید مراقب سلامت غضروفی خودتان باشید. خوشبختانه غذاها و ترکیبات مغذی زیادی وجود دارند که به شما در این راه کمک میکنند. امروز در جیمیتو با شما خواهیم بود تا مواد غذایی غضروف ساز را با هم مرور و بررسی کنیم.
درد مفصل یا آرتریت چیست؟
آسیب در غضروف به سادگی اتفاق میافتد و به سختی درمان میشود. از جمله غضروفهای آسیب پذیر میتوان به غضروف در نواحی زانو، قوزک پا، مچ دست و همچنین آرنج اشاره کرد. از آنجایی که این نواحی بخش بزرگی از سیستم حرکتی را تشکیل میدهند مراقبت کردن از آن نقش مهم و اساسی دارد. در صورتی که شما نیاز بدن برای غضروف سازی را برآورده نکرده باشید، آسیبهای غضروفی باعث از بین رفتن غضروف و در نهایت مشکلات التهابی میشوند.
محققان دریافتند که کمبود لیزین میتواند باعث کاهش یافتن سرعت رشد بافتهای غضروفی آسیب دیده باشد. از این رو شما باید بتوانید لیزین مورد نیاز بدنتان را تأمین کنید. بدن ما به ازای هر کیلوگرم وزن، ۱۲ میلیگرم لیزین نیاز دارد.
غضروف و مفاصل لولاهای طبیعی بدن هستند. آنها به ما اجازه میدهند که خم شویم، پیچ و تاب بخوردیم و همچنین با همه سختیهایی که زندگی کردن دارد، زندگی کنیم. کارهای زیادی به مانند صخرهنوردی تا رقصیدن وابسته به سلامت مفاصل و در نهایت غضروفها در بدن شما است.
متأسفانه زمانی که مفاصل شما به هر دلیلی، همانند بیماری یا جراحتهای ناشی از تصادفها دچار مشکل میشود، انجام دادن هر حرکتی سخت و دشوار شده و شما نیاز به زمان زیادتری برای انجام یک حرکت ساده خواهید داشت. همچنین بیماریهای زیادی وجود دارند که باعث به وجود آمدن التهاب مفاصل میشوند که از جمله آنها میتوان به انواع آرتریتها و التهابها اشاره کرد.
نکاتی غیر غذایی برای غضروف سازی
خوشبختانه به جز مصرف مواد غذایی روشهای دیگری هم برای بهبود سلامت مفاصل و غضروفها وجود دارد. میزان فعالیت و وزن دو معیار مهم برای رسیدن به سلامتی غضروف است. برای داشتن سلامتی غضروف باید به نکات غیر غذایی زیر دقت کنید.
اگر اضافه وزن دارید لاغرتر شوید
اگر اضافه وزن دارید، بهتر است که این بار اضافی را از روی مفاصل خود بردارید. وجود وزن زیاد روی مفاصل باعث خواهد شد تا ماندگاری مایع میان مفصلی کاهش پیدا کند و به این ترتیب اولین قسمت که دچار مشکل خواهد شد غضروف خواهد بود. اگر میخواهید مفاصل و همچنین استخوانهای سالم داشته باشید به ویژه در زانو و کمر، برای کاهش دادن هر گرم از وزن خود باید تلاش زیادی کنید.
تا زمانی که احساس کنید با فعالیت کردن مفاصل شما شروع به درد میکنند، به ورزش کردن ادامه دهید. اما زمانی که مفاصل و غضروفهای شما بر اثر شدت ورزش، واکنش عصبی از خود نشان دادند، ادامه دادن آن فقط اوضاع را بدتر خواهد کرد. کسانی با سطح فعالیت متوسط عموماً نسبت که کسانی سطح فعالیت اندک دارند، مفاصل و غضروفهای سالمتری دارند.
غضروفها برای سالم ماندن نیاز به حرکت دارند. عدم حرکت در مفاصل منجر به مشکلاتی همانند ضعف بافتهای متصل به غضروف و همچنین ماهیچهها میشود. به این معنی که درد در غضروف و مفاصل شما را از انجام فعالیتهای عادی روزانه دور کرده و در نهایت ورزش کم تاندونها و ماهیچهها را تضعیف میکند. برای داشتن بدن سالم شما نیاز به مفاصل و غضروفهای سالم دارید.
برای تسکین درد غضروف و مفاصل میتوانید روی ورزشهای سالمی همانند دوچرخه سواری، شنا و یوگا تمرکز داشته باشید. با این کار غضروفهای شما نه تنها ضعیفتر نمیشوند بلکه همانند روغن کاری دستگاههای مکانیکی انجام دادن حرکتها روزانه سادهتر خواهد شد.
برای غضروف سازی آفتاب بگیرید
روزانه از نور آفتاب برای تقویت کردن غضروفهای بدن خود استفاده کنید. ویتامین د که با تابش نور خورشید در بدن شما تولید میشود یکی از مهمترین عوامل جذب کلسیم در بدن است. کلسیم نقش مستقیم در سلامتی استخوانها و همچنین غضروفها دارد.
ویتامین د به عنوان عامل مؤثری در مقابله با التهابهای بدن، برقراری ارتباط مؤثر میان اعصاب و حرکت ماهیچهها و موارد دیگر لازم و ضروری است. بر اساس مطالعه انجام شده روی فقدان ویتامین د، مشاهده شد که افراد مبتلا به آرتریت مفاصل عموماً از کمبود ویتامین د نیز رنج میبرند.
یکی دیگر از مهمترین مشکلات عدم وجود ویتامین د کافی در بدن، پوکی استخوان و ضعف استخوانها است. این وضعیت خطرناک که استخوانهای شما را به سمت ضعف و شکستگیهای شدید میکشد با افزایش سن بیشتر هم میشود.
ویتامین د همچنین از ابتلا شما به بیماریهای مختلفی همانند چاقی، دیابت و همچنین سرطان محافظت میکند. تا جایی که میتوانید پیادهروی داشته باشید تا بتوانید در کنار جذب ویتامین د کافی، استخوانهای قویتر پرورش دهید.
برای غضروف سازی آب بخورید
آبرسانی کافی به بدن یکی دیگر از مهمترین عواملی است که به شما کمک خواهد کرد مقدار مایع میان مفصلی مناسب داشته باشید. مقدار میان مفصلی باکیفیت تأثیر مستقیمی در سلامتی غضروفها دارد. میزان آبی که مینوشید از این جهت بر روی سلامتی غضروف و غضروف سازی بیشتر تأثیر میگذارد.
زمانی که غضروف و مفاصل شما در اثر مشکلاتی همانند آنفولانزا، نقرس، ورم مفاصل و همچنین کم آبی آسیب دیده باشد، بهترین روش برای درمان و بهبود غضروف سازی مصرف کردن آب کافی است تا بدن آب از دست داده خود را جبران کند. با مصرف آب علاوه بر غضروف سازی مشاهده خواهید کرد که درد مفصلی نیز کاهش پیدا میکند.
گذشته از روغن کاری که مصرف آب روی مفاصل شما انجام میدهد، مقدار آب کافی در عروق باعث خواهد شد تا حجم خون رسانی کافی به مفاصل و غضروف داشته باشید. نوشیدن آب همچنین به دفع مواد زائد از مفاصل و غضروفها کمک میکند.
روزانه حداقل هشت لیوان آب بخورید. همچنین میوههای تازه به همراه نوشیدنیهای دم کرده برای شما میتواند مفید باشد. در کنار مصرف آب میتوانید از غذاهایی که باعث افزایش سلامتی غضروف میشوند، استفاده کنید.
مواد غذایی غضروف ساز
درد در مفاصل و همچنین آرتروز یک بیماری همهگیر پنهان است که تقریباً یک سوم افراد بزرگسال را درگیر میکند. در اثر کهولت سن و بی تحرکی درد مفاصل نیز شدت بیشتری پیدا میکند. به همین دلیل است که باید در طول زندگی مواد غذایی مفید و غضروف ساز برای سلامتی در دوران کهنسالی مصرف کنیم.
سیر، تره فرنگی و پیاز
اینها همگی میتوانند به شما در غضروف سازی کمک کنند. بر اساس مشاهدات علمی انجام شده روی مواد غذایی همانند تره، سیر و پیاز مقدار گوگرد حاوی آنها، توانسته است با مشکلات التهابی و دردها مبارزه کند. این مواد غذایی را به رژیم خود اضافه کنید تا علاوه بر داشتن طعم و مزه مناسب، سلامتی کافی هم و غضروف سازی داشته باشید. برای غذاهایی که نیاز به نمک دارید، استفاده کردن از این سه ترکیب جایگزین مناسبی است.
همانطور که میدانید مصرف کردن سدیم زیاد به التهاب در مفاصل و همچنین فشار خون که یکی از مهمترین عوامل بروز چاقی است کمک میکند.
سیب یک غضروف ساز
سیب دارای کوئرستین است. این ترکیب مغذی به ساختن کلاژن در بدن کمک میکند. همانطور که مطالعه کردید کلاژن یکی از مهمترین عوامل غضروف ساز است. از سوی دیگر تولید کلاژن بیشتر به بدن شما در رسیدن به سلامتی استخوانها، پوست و اندامهای دیگر بدن که نیاز به کلاژن دارند، کمک خواهد کرد. به این ترتیب نه تنها از لحاظ پوستی بلکه غضروفی هم جوانتر خواهید بود.
بادام برای غضروف سازی
آجیلها از جمله بادام دارای مقدار زیادی اسید چرب امگا سه است. در کنار این اسید چرب مغذی، مقادیر کافی از ویتامین ای و همچنین منگنز نیز وجود دارد. امگا سه در کنار این ترکیبات به کاهش یافتن التهاب در غضروفها کمک زیادی میکند. ویتامین ای خود به نوعی انتی اکسیدان مؤثر در کاهش فعالیت رادیکالهای آزاد است. از سوی دیگر منگنز با ترمیم مفاصل به وسیله تولید گلوکوزامین، کمک میکند.
ژلاتین
ژلاتین در خود نوعی پروتئین ضعیف دارد. در مورد ژلاتین و مصرف کردن ترکیباتی همانند پاستیل تصور عمومی بر این است که خوردن این ترکیبات غذایی به افزایش سلامتی استخوانها غضروف کمک میکند. این در حالی است که مطالعات علمی نشان داده است ژلاتین نمیتواند به صورت مستقیم بر روی غضروف سازی دخالت داشته باشد. مصرف کردن ژلاتین و دیگر ترکیبات حاوی آن برای کودکان به منظور رسیدن به غضروف سازی مؤثر به هیچ عنوان توصیه نشده است.
بامیه یک غضروف ساز
از دیگر ترکیبات مغذی که شما میتوانید به عنوان غضروف ساز مصرف کنید، بامیه است. بامیه در خود مقدار زیادی ویتامین آ و ث دارد. از سوی دیگر بر اساس ارزش غذایی بامیه میتوان گفت وجود سدیم، کلسیم و همچنین پتاسیم به شما کمک زیادی در غضروف سازی میکند. این میوه غنی از خواص انتی اکسیدانی است.
انتی اکسیدان های موجود در بامیه به شما کمک خواهند کرد تا بر واکنشهای رادیکالی که ممکن است فعالیت غضروف سازی را تخریب کنند، پیروز شوید. بامیه همچنین به بدن شما در رسیدن به حالت قلیایی بدن کمک میکند. در نتیجه میتوان گفت که با خوردن بامیه شما سلامت استخوان و غضروف بهتری خواهید داشت.
بروکلی
بروکلی یکی دیگر از شاهکارهای خلقت است که شما میتوانید از آن برای غضروف سازی استفاده کنید. مشاهدات علمی فراوانی وجود دارد که خاصیت ضد آرتروزی این گیاه را نشان میدهد. بر اساس همین مطالعات، مقدار زیاد گوگرد در بروکلی است که باعث آزاد شدن ترکیبات سولفوران که محافظت کننده از غضروف هستند، میشود. از این گذشته بروکلی دارای ترکیبات زیاد انتی اکسیدانی است. انتی اکسیدان ها نه تنها به غضروف سازی بلکه برای رسیدن به سلامتی کافی در بدن کمک میکنند.
سویا یک غضروف ساز
ماکارونی دوست دارید؟ پس به جای گوشت از سویا در آن استفاده کنید تا غضروف سازی بهتری داشته باشید. سویا یکی دیگر از جمله ترکیبات غذایی است که به شما در غضروف سازی کمک میکند. علاوه بر خود سویا، ترکیبات به دست آمده از سویا همانند شیر سویا نیز به غضروف سازی کمک میکنند. البته باید در نظر داشته باشید که برای مصرف کردن سویا نیازی به استفاده از نمک زیاد ندارید.
میگو
غضروف سازی نیاز به گلوکوزامین دارد. مصرف کردن اسید امینه های مورد نیاز برای تولید گلوکوزامین به بدن شما در افزایش غضروف سازی کمک خواهد کرد. این منبع اسید امینه در طبیعت به وفور یافت نمیشود و تنها در برخی از ترکیبات غذایی وجود دارد که از مهمترین آنها میگو است. میگو دارای مقدار زیادی ترکیبات مؤثر در تولید گلوکوزامین است. استفاده کردن از این ترکیب گیاهی برای کسانی که دچار مشکل خون هستند به شدت توصیه شده است چرا که وجود اسید امینه های مؤثر به کاهش چربی خون میتواند کمک کند.
ویتامین ث یک غضروف ساز
برای تقویت و همچنین غضروف سازی نیاز به ویتامین ث دارید. این ویتامین نقش مهمی در کلاژن سازی دارد. همانطور که در گذشته خواندید کلاژن خود یکی از پایههای اصلی غضروف سازی است. شما در طول روز نیاز به مصرف ۷۰ تا ۸۰ میلیگرم ویتامین ث دارید. اگر میخواهید این مقدار ویتامین ث را برای غضروف سازی استفاده کنید باید بدانید که مقدار ویتامین ث مورد نیازتان به ۲۰۰ میلیگرم افزایش پیدا میکند.
انتی اکسیدان بتاکاروتن
بتاکاروتن از دسته ویتامین ب است که در میوه، سبزیجات زرد وجود دارد. بیشترین بتاکاروتن در زردآلو، انبه، هویج و همچنین انار یافت میشود. این انتی اکسیدان قوی به بدن شما در رسیدن به سلامتی غضروف کمک میکنند. از سوی دیگر با تأمین مواد مغذی غضروف سازی را برای ترمیم غضروفها انجام میدهد. با این حساب نباید با مصرف کردن ترکیبات دارای بتاکاروتن نگران غضروف سازی باشید.
پاپایا و غضروف سازی
این میوه دارای مقدار زیاد ویتامین ث و آ است. همچنین آنزیمهای مشابه با آناناس در آن وجود دارد، که میتواند به غضروف سازی کمک کند. ویتامین ث در پاپایا احتمال بروز آرتریت را کاهش داده و ویتامین آ آن در جلوگیری کردن از حملات رادیکال آزاد به ناحیه غضروفها جلوگیری میکند.
روغن زیتون یک غضروف ساز
اولین چیزی که باید در مورد زیتون به یاد داشته باشید خواص ضد انتی اکسیدانی و غنی بودن آن از ترکیبات اسید چرب امگا سه و شش است. این اسیدهای چرب میتوانند به کاهش مقدار التهاب و همچنین درد در مفاصل کمک کنند. میتوانید روغنزیتون را به صورت افزودنی روی سالاد و همچنین غذاهای مختلف اضافه کنید. به این ترتیب نه تنها از مزه غذا لذت خواهید برد بلکه به سلامتی کامل غضروفها هم میرسید.
روغن نارگیل و غضروف سازی
روغن نارگیل سرشار از روغنهای اساسی است که باعث کاهش التهاب و همچنین درد در مفاصل میشود. از سوی دیگر هیدراته کردن بدن از دیگر فواید مصرف نارگیل است. بافتها زمانی که هیدراته میشوند میتواند در برابر ویروسها، باکتریها و قارچها مقاومت کند. این عوامل همگی در کاهش غضروف سازی مؤثر هستند که با خوردن روغن نارگیل بهبود پیدا میکنند. شما میتوانید از روغن نارگیل به صورت موضعی و مصرف غذایی استفاده کنید.
فلفل دلمهای قرمز
همه فلفلها دارای مقدار زیاد ویتامین ث است. اما در این میان فلفل قرمز مقدار ویتامین ث بیشتری نسبت به دیگر فلفلها دارد. علاوه بر ویتامین ث، فلفل دلمهای قرمز ویتامینهای متفاوتی همانند آ و ک دارد. این عوامل در کنار هم به شما کمک خواهد تا غضروف سازی داشته باشید.
ویتامین ث علاوه بر غضروف سازی، به کاهش دردها و همچنین رابطه عصبی برای کم شدن از دردهای عضلانی کمک میکند. به این ترتیب سالم بودن و غضروف سازی خودتان را میتوانید با مصرف کردن فلفل دلمهای قرمز تضمین کنید.
موز میوه غضروف ساز
این میوه سرشار از فیبر است که به کاهش وزن شما کمک میکند و همچنین باعث خواهد شد تا مقدار غذا و اشتهای شما کاهش پیدا کند. کاهش یافتن مقدار مصرف مواد غذایی به شما کمک خواهد کرد تا وزنتان را کم کنید. کم شدن وزن به سلامت غضروفها کمک میکند. از سوی دیگر مقدار زیاد پتاسیم موجود در موز هم کمک شایانی به غضروف سازی و رسیدن به سلامتی غضروفها دارد.
کاهش پتاسیم در بدن یکی از مهمترین عوامل بروز التهاب در مفاصل و همچنین کاهش مقدار عملکرد سالم غضروفها است. سعی کنید که موز را به همراه شیر ترکیب کنید تا جذب کلسیم شیر به واسطه داشتن ویتامینهای مختلف در آن افزایش پیدا کند.
آووکادو و غضروف سازی
این میوه عموماً برای خوشبو کردن و خوش طعم کردن غذاها استفاده میشود اما ترکیبات موجود در اووکادو به تولید غضروف و همچنین جلوگیری از بروز التهابهای شدید در غضروفها جلوگیری میکند. اووکادو همچنین منبع عالی برای دریافت اسیدهای چرب نظیر امگا ۳، پتاسیم و همچنین انواع ویتامینها است. به این ترتیب سعی کنید از این میوه برای رسیدن به سلامتی استفاده کنید.
زردچوبه غضروف ساز قوی
عموماً همه ما زردچوبه را به عنوان یک ادویه پرخاصیت میشناسیم. کورکومین ترکیب مؤثر در ادویه زردچوبه است که به دلیل رنگ زرد همانند میوههای زرد و نارنجی به غضروف سازی بدن کمک میکند. علاوه بر کورکومین، ویتامینهای دیگری در زردچوبه وجود دارد که باعث کاهش التهابها در بدن میشود. شاید اسم زردچوبه را در مقالات ما بسیار شنیده باشید که از مهمترین آنها میتوان به مقاله خواص زردچوبه در جلوگیری از سرطان اشاره کرد.
زنجبیل، غضروف ساز
همانند زردچوبه ادویه دیگری وجود دارد که به شما در غضروف سازی کمک زیادی میکند. زنجبیل، دارای خواص ضد التهابی و همچنین ضد درد است. در صورتی که بتوانید با مصرف کردن زنجبیل از بروز التهابها در مفاصل جلوگیری کنید، سرعت غضروف سازی و همچنین جبران غضروفهای آسیب دیده شدت پیدا میکند.
از دیگر خواص زنجبیل باید به کاهش دادن حالت تهوع مخصوصاً در هنگام بارداری اشاره کرد. شما میتوانید خواص زنجبیل را در مقالاتی که ما طی سریهای مختلف در جیمیتو منتشر کردهایم، دنبال کنید. اگر مزه و طعم زنجبیل را دوست دارید آن را به شیرینی و همچنین مواد غذایی دیگر اضافه کنید تا سالمتر بمانید.
برای غضروف سازی این غذاها را نخورید
مصرف کردن برخی از غذاها غضروف سازی را به تعویق میاندازند. اگر میخواهید غضروف سازی داشته باشید به شما توصیه میکنیم که از این غذاها دوری کنید و غذاهای سالم که در گذشته به آن اشاره کردیم، مصرف کنید. از جمله این مواد غذایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
گوشت قرمز مانع غضروف سازی
از ترکیبات غذایی که مانع غضروف سازی میشوند باید به مصرف بیش از حد گوشت قرمز اشاره کرد. پروتئین موجود در گوشت قرمز یکی از چندین عامل آسیب رسان به غضروف و همچنین مفاصل بدن است. اگر میخواهید گوشت قرمز زیاد بخورید، سعی کنید از قسمتهایی که مقدار چربی اشباع کمتر دارد، مصرف کنید. به این ترتیب التهابهای کمتری در عضلات و غضروف خواهید داشت.
همچنین گوشت قرمز دارای اسید چرب امگا ۶ است که مصرف کرد بیش از حد آن به بروز التهابها در بدن کمک میکند. برای جایگزین کردن پروتئین گوشت مواردی همانند قارچ، بامیه، شلغم، لوبیا، گل کلم، اووکادو، کلم بروکلی، مارچوبه، عدس و همچنین ذرت شیرین شده توصیه میشود. البته هیچ وقت نمیتوانید پروتئین کامل بدون مصرف نکردن گوشت داشته باشید.
لبنیات
لبنیات از دیگر ترکیباتی هستند که میتوانند التهاب در مفاصل و همچنین غضروفها را افزایش دهند. بر اساس مطالعات علمی انجام شده روی لبنیات، مصرف کردن متعادل لبنیات در طول روز به شما کمک خواهد کرد تا بر مشکلات غضروف و التهابها جلوگیری کنید. اما هیچ وقت مصرف کردن آن را از حد نگذرانید.
قهوه و کافئین
این ماده محرک باعث کم آبی بدن شما خواهد شد. کم آبی دلیل مهمی برای کاهش یافتن مواد معدنی بدن است. کلسیم از جمله مواد معدنی است که با مصرف کردن قهوه از بدن شما خارج شده و در نهایت باعث کاهش یافتن استحکام استخوانها میشود. به طور میانگین مصرف کردن یک فنجان قهوه، ۱۰۰ میلیگرم کافئین به بدن شما میرساند.
برای جایگزین کرد این مقدار کافئین کار سختی ندارید. اگر حس میکنید که مفاصل شما دچار التهاب شده است از همین امروز مصرف کرد کافئین را کاهش و از جایگزینهای دیگر برای آن استفاده کنید. غضروف سازی با مصرف قهوه کاهش شدید خواهد داشت.
چربی ترانس
چربیهای فراوری شده گیاهی بسیار خطرناکتر از چربیهای اشباع شده هستند. این چربیها منجر به افزایش وزن و همچنین التهاب در مفاصل میشود. به این ترتیب اگر میخواهید رادیکالهای آزاد توانایی زیادی در فعالیت نداشته باشند، مصرف کردن چربیهای ترانس را کاهش دهید. علاوه بر کاهش فعالیت غضروف سازی، احتمال بروز مشکلات سلامتی همانند سرطان نیز افزایش پیدا میکند.
غذاهای فراوری شده
از دیگر موارد کاهش دهنده غضروف سازی باید به غذاهای آماده اشاره کرد. غذاهای آماده دارای مقدار زیادی چربیهای ترانس، رادیکالهای آزاد و همچنین فتلالات است. این دسته از ترکیبات استعداد سلولهای برای بروز مشکلاتی همانند سرطان را افزایش میدهد. از دیگر دلایلی که مصرف غذاهای آماده محدود شده است، کاهش یافتن سرعت غضروف سازی است.
استفاده طولانی مدت از غذاهای آماده همچنین بروز آلرژی در بدن را افزایش و فعالیت عادی بدن را دچار تداخل میکند.