موضوعات وبسایت : زیبایی، پزشکی و سلامت
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی
تست شخیصت شناسی

نحوه مصرف قرص ال دی

نویسنده : علی بجنوردی | زمان انتشار : 06 اسفند 1399 ساعت 17:31

تست شخیصت شناسی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

جلوگیری از بارداری، راهی برای پیشگیری از بارداری برای زنان و مردان است. روش‌های مختلفی برای کنترل بارداری وجود دارد که پیشگیری با قرص، اعم از مصرف قرص ال دی، اچ دی یا انواع دیگر، یکی از آنهاست. در این مطلب با نحوه مصرف قرص ال دی آشنا می‌شوید.

416342_828.jpg

جلوگیری از بارداری، راهی برای پیشگیری از بارداری برای زنان و مردان است. روش‌های مختلفی برای کنترل بارداری وجود دارد که پیشگیری با قرص، اعم از مصرف قرص ال دی، اچ دی یا انواع دیگر، یکی از آنهاست. در این مطلب با نحوه مصرف قرص ال دی آشنا می‌شوید.
قرص ال دی در صورت مصرف صحیح تا 99.9درصد موثر است، اما قرص از شما در برابر بیماری‌های مقاربتی، از جمله HIV محافظت نمی‌کند. کاندوم لاتکس که برای پوشاندن آلت تناسلی مرد استفاده می‌شود، بهترین محافظت را از اکثر بیماری‌های مقاربتی فراهم می‌کند.

قرص‌های جلوگیری از بارداری چگونه کار می‌کنند؟
وقتی تخمک آزاد شده از تخمدان، توسط اسپرم بارور شود، شما باردار می‌شوید. تخمک بارور شده به داخل رحم متصل می‌شود. هورمون های موجود در بدن، آزاد شدن تخمک از تخمدان را کنترل می‌کنند که به این روند، تخمک‌گذاری می‌گویند و بدن در این شرایط، آماده باروری است.
داروهای پیشگیری از بارداری (قرص و حلقه واژن) همگی حاوی مقدار کمی هورمون استروژن و پروژسترون هستند. این هورمون‌ها با جلوگیری از بارداری از چند طریق، هورمون‌های طبیعی بدن شما را مهار می‌کنند.
پیشگیری از بارداری هورمونی، معمولا تخمک‌گذاری در بدن را متوقف می‌کند. این روش باعث تغییر مخاط دهانه رحم می‌شود. همچنین می‌تواند با تغییر در پوشش رحم، از بارداری جلوگیری کند.
انواع مختلفی از قرص‌های جلوگیری از بارداری موجود است. اگر به استفاده از یکی از آنها فکر می‌کنید، این مطلب به شما در انتخاب هوشمندانه کمک می‌کند.

انواع اصلی قرص‌های جلوگیری از بارداری کدامند؟
بیشتر افرادی که در آمریکا قرص پیشگیری می‌خورند، از قرص ترکیبی استفاده می‌کنند. استروژن و پروژسترون باعث می‌شود تخمدان‌ها تخمک آزاد نکنند و تغییراتی در رحم و دهانه رحم ایجاد می‌کند که احتمال بارداری را کاهش می‌دهد.

فواید قرص‌های ترکیبی چیست؟
اگر قرص‌های ترکیبی را دقیقا طبق دستورالعمل استفاده کنید، کمتر از یک درصد احتمال بارداری دارید. این یعنی هر روز باید قرص خود را مصرف کنید. وقتی می‌خواهید باردار شوید، مصرف آنها را متوقف کنید و بله! ممکن است بلافاصله باردار شوید.
معمولا اگر مصرف دو قرص را پشت سر هم فراموش کنید، باید به مدت یک هفته از روش‌های دیگر بارداری استفاده کنید.
قرص های ترکیبی مزایایی فراتر از کنترل بارداری دارند:

  • آنها به تنظیم قاعدگی و کاهش گرفتگی عضلات کمک می‌کنند.
  • آنها می‌توانند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش دهند.
  • آنها ممکن است آکنه صورت شما را از بین ببرند.

416343_539.jpg
آیا قرص‌های ترکیبی، همان سطح هورمون‌ها را دارند؟
بیشتر قرص‌های ترکیبی بین 20 تا 35 میکروگرم استروژن همراه با مقداری پروژسترون دارند. پزشک ممکن است این سطح را شروع کند و اگر عوارض جانبی شما را آزار داد، مقدار آن را تغییر دهد.
برخی از قرص ها به اندازه 10 میکروگرم استروژن دارند. اگر در دوره یائسگی هستید، قرص‌های با دوز کم ممکن است گزینه خوبی برایتان باشد. آنها می‌توانند به علائمی مانند گرگرفتگی یا قاعدگی‌های نامنظم کمک کنند.
قرص‌های ترکیبی، تک فاز یا چند فاز هستند.
هر دو در جلوگیری از بارداری به همان اندازه موثرند.

قرص‌های چرخه تمدید چیست؟
قرص چرخه طولانی، یک قرص ترکیبی است که تعداد دوره‌های قاعدگی را از 13 قاعدگی در سال به فقط چهار قاعدگی در سال کاهش می‌دهد. آنها از ترکیبی از دو هورمون استفاده می‌کنند.

مینی‌پیل چیست؟
اینها قرص‌هایی هستند که فقط حاوی هورمون پروژستین هستند. این نوع قرص‌ها برای مادرانی که به نوزاد شیر می‌دهند، یا افرادی که با مصرف قرص دچار حالت تهوع می‌شوند، توصیه می‌شود.
مینی پیل‌ها مخاط دهانه رحم را ضخیم می‌کنند، بنابراین اسپرم نمی‌تواند به تخمک برسد. هورمون موجود در این قرص‌ها پوشش رحم را هم تغییر می‌دهد. در بعضی موارد، مینی‌پیل‌ها از آزاد شدن تخمک جلوگیری می‌کنند.
اگر به طور مداوم و صحیح استفاده شوند، حدود 95درصد موثر هستند. مصرف مینی‌پیل‌ها در یک ساعت دقیق بسیار مهم است.

بسته‌بندی قرص‌های ضد بارداری
بسته‌های قرص حاوی 21 یا 28 قر‌ص‌اند. بسته‌های قرص بیست و یک روزه، حاوی 21 قرص فعال است و بسته‌های قرص بیست و هشت روزه، حاوی 21 قرص فعال و هفت قرص غیرفعال (دارونما) است.
بسته‌های قرص با روزهای هفته مشخص شده‌اند تا به شما یادآوری کنند که باید هر روز قرص بخورید.
هفت قرص غیرفعال موجود در بسته قرص‌های 28 روزه، به شما یادآوری می‌کند که پس از 28 روز، یک بسته قرص جدید شروع کنید.
برخی از بسته‌های قرص فقط دو قرص غیرفعال دارند، یا اصلا هیچ قرص غیرفعالی ندارند. برای اینکه مطمئن باشید که از باردار شدن درامان هستید، همیشه از همه قرص‌ها استفاده کنید.

416345_727.jpg
چگونه قرص‌های جلوگیری از بارداری ال دی را شروع کنم؟
این موضوع را که از چه زمانی باید قرص‌‌های جلوگیری از بارداری را شروع کنید، از پزشک خود بپرسید.
اگر پزشک به شما گفته که در روزی خاص، مصرف قرص را شروع کنید، حتی اگر پریود هستید، مصرف قرص را آغاز کنید.
بهتر است قرص‌ها هر روز در یک زمان خاص، مصرف شوند. استفاده از آنها قبل از صبحانه یا هنگام خواب به شما کمک می‌کند که زمان مصرف را از یاد نبرید.

چه زمانی بسته بعدی قرص ضد بارداری را شروع کنم؟
اگر بسته قرص 21 روزه دارید، بسته قرص جدید را 7 روز پس از اتمام بسته قرص قدیمی شروع کنید. اگر بسته قرص 28 روزه دارید، پس از مصرف آخرین قرص در بسته قدیمی، بسته جدید را شروع کنید.
بسته قرص جدید خود را طبق برنامه شروع کنید.

قرص‌های جلوگیری از بارداری کی تاثیر می‌کنند؟
اگر این قرص‌ها طبق دستور مصرف می‌شود، معمولا در اولین ماه شروع مصرف، اثر می‌کنند. برخی از پزشکان توصیه می‌کنند برای ایمنی، در ماه اول مصرف قرص، از روش‌های دیگر جلوگیری از بارداری مانند کاندوم استفاده کنید. پس از ماه اول، می‌توانید برای جلوگیری از بارداری به این قرص‌ها اعتماد کنید.

اگر فراموش کنم یک قرص ضد بارداری مصرف کنم؟
اگر مصرف قرص ضد بارداری را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر تا روز بعد به یادتان نیامد، روز بعد دو قرص بخورید. اگر مصرف قرص‌های خود را به مدت 2 روز فراموش کردید، دو قرص و روز پس از آن هم دو قرص دیگر بخورید. سپس به برنامه اصلی خود بازگردید.
اگر بیش از دو قرص از دست داده‌اید، با پزشک خود مشورت کنید.
هر زمانی که مصرف قرص را فراموش کردید، تا زمانی که بسته قرص را کامل نکرده‌اید، باید از فرم دیگری از جلوگیری از بارداری استفاده کنید.
وقتی مصرف قرص را فراموش می‌کنید، احتمال آزاد شدن تخمک از تخمدان افزایش می‌یابد. اگر قاعدگی خود را از دست داده‌اید و مصرف یک یا چند قرص فعال را فراموش کرده‌اید، آزمایش بارداری انجام دهید.
قبل از شروع مصرف قرص‌ها با پزشک خود در مورد عوارض صحبت کنید.


416344_269.jpg
آیا قرص‌های جلوگیری از بارداری ال دی عوارض جانبی دارند؟
قرص‌های جلوگیری از بارداری، عوارض جانبی دارد اما اکثر آنها جدی نیستند. این عوارض عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • سینه‌های دردناک یا متورم
  • لکه‌بینی بین دوره
  • دوره‌های پریود سبک‌تر
  • تغییرات خلق و خو
  • سردرد خفیف

عوارض جانبی زیر، کمتر شایع اما جدی‌تر هستند. در صورت داشتن هر یک از این موارد، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
این علائم ممکن است به خاطر یک اختلال جدی مانند بیماری کبد، بیماری کیسه صفرا، سکته مغزی، لخته شدن خون، فشار خون بالا یا بیماری قلبی باشد:

  • درد شکم
  • درد قفسه سینه
  • سردرد شدید
  • مشکلات چشم (تاری دید)
  • تورم یا درد در پاها و ران‌ها

قرص‌های جلوگیری از بارداری مانند یاز و یاسمین، احتمال خطر بیشتری دارند.

چه کسی می‌تواند از قرص‌های جلوگیری از بارداری استفاده کند؟
قرص‌های جلوگیری از بارداری را بیشتر خانم‌ها می‌توانند با خیال راحت مصرف کنند، اگر چه برای افراد بالای 35 سال که سیگار می‌کشند، توصیه نمی‌شود.
اگر سیگار نمی‌کشید، می‌توانید تا زمان یائسگی از این قرص‌ها استفاده کنید.

اگر موارد زیر را دارید، قرص پیشگیری استفاده نکنید

  • لخته شدن خون در بازوها، پاها یا ریه‌ها
  • بیماری جدی قلب یا کبد
  • سرطان پستان یا رحم
  • فشار خون کنترل نشده
  • میگرن مزمن

اگر مطمئن نیستید که تحت یکی از این شرایط قرار گرفته‌اید یا نه، از پزشک خود سئوال بپرسید. همچنین به او بگویید که آیا یکی از بستگان درجه یک (والدین، برادر، خواهر یا فرزند) شما دچار لخته خون در پاها یا ریه‌ها هستند، یا نه.

آیا مصرف داروهای دیگر هنگام مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری مشکلی ندارد؟
برخی از داروها مانند آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای ضد تشنج، می‌توانند اثر قرص‌های جلوگیری از بارداری را کم کنند.
برخی از مکمل‌های گیاهی مانند خارمریم و برخی از داروهایی که برای درمان اچ‌آی‌وی استفاده می‌شوند نیز می‌توانند بر عملکرد قرص‌ها تاثیر بگذارند.
در مورد تمام داروهایی که مصرف می‌کنید، اعم از شیمیایی یا گیاهی و مکمل‌ها با پزشکتان مشورت کنید.

مواردی که باید هنگام مصرف قرص‌های ضد بارداری به خاطر بسپارید

  • در صورت فراموش شدن مصرف قرص، از فرم دیگری از کنترل بارداری مانند کاندوم استفاده کنید.
  • اگر همیشه در یک مکان نمی‌خوابید، قرص‌های خود را به همراه داشته باشید.
  • قرص خود را هر روز در یک زمان مشخص مصرف کنید.
  • قبل از پایان آخرین قرص، داروی مورد نیاز را تهیه کنید و منتظر لحظه آخر نمانید.

389972_609.jpg
پرسش‌ها و پاسخ‌های بیشتر در مورد قرص‌های جلوگیری از بارداری

  • استفاده مداوم از قرص‌های ترکیبی جلوگیری از بارداری به چه معناست؟
    با استفاده مداوم از قرص‌های ضد بارداری، شما هر روز یک قرص فعال می‌خورید و هرگز پریود نمی‌شوید. ممکن است در ابتدا خونریزی چشمگیری داشته باشید. ممکن است پریود کمتری داشته باشید یا اصلا نداشته باشید.
    اگر فکر می‌کنید ممکن است باردار باشید، یک آزمایش بارداری انجام دهید. در صورت مثبت بودن آزمایش، مصرف قرص‌های پیشگیری را متوقف کنید و با پزشک خود تماس بگیرید.
  • آیا چرخه من منظم‌تر خواهد شد؟
    در بسیاری از موارد، قرص باعث تنظیم بیشتر چرخه شما می‌شود. به احتمال زیاد هر ماه در یک زمان مشخص پریود می‌شوید. گرفتگی و خونریزی نیز ممکن است سبک باشد.
  • آیا قرص باعث چاقی می‌شود؟
    هیچ ارتباطی بین قرص و افزایش وزن وجود ندارد. ممکن است کمی در ران‌ها و پستان‌ها احساس سنگینی کنید، اما این احتمالا نشانه‌ای از نفخ است، نه تجمع چربی.
  • آیا قرص باعث بزرگ‌تر شدن سینه‌های من می‌شود؟
    استروژن و پروژسترون موجود در قرص‌ها باعث می‌شوند مایعات را حفظ کنید که این مایعات اغلب در پستان شما جمع می‌شود. اما هورمون‌ها می‌توانند باعث رشد بیشتر بافت پستان شما شوند. این حالت اغلب بعد از چند چرخه، یا بعد از مصرف قرص از بین می‌رود.
  • آیا این قرص به درمان آکنه کمک می‌کند؟
    به نظر می‌رسد برخی از قرص‌های ضدبارداری باعث کمتر شدن غدد چربی پوست می‌شوند. اگر به این مزیت علاقه دارید، با پزشک خود صحبت کنید تا داروی اضافی تجویز کند که می‌تواند به کنترل بهتر آکنه کمک کند.
  • آیا می‌توانم بعد از بچه‌دار شدن، قرص پیشگیری از بارداری ال دی مصرف کنم؟
    در دوران شیردهی بهتر است تا شش هفتگی نوزاد این کار را نکنید چرا که مصرف قرص باعث کاهش ذخیره شیر شده و خطر ابتلا به ترومبوز را افزایش می‌دهد. بعد از هفته ششم، استفاده از قرص شیردهی مانعی ندارد، اما سایر روش‌های جلوگیری از بارداری بهتر هستند، در این‌باره از پزشک خود مشورت بگیرید.
    اگر به نوزاد شیر نمی‌دهید، می‌توانید مصرف قرص‌های پیشگیری را بین سه تا شش هفته بعد از زایمان آغاز کنید.

در صورتی که دراین‌باره سئوالات بیشتری دارید، متخصصان زنان و زایمان کلینیک نی نی بان می‌توانند به شما کمک کنند. 

328491_674.jpg

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟


منبع: niniban.com



ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر